VAD ÄR DET DU GÖR DÄR PÅ STADSTEATERN?


En av många skiftande arbetsuppgifter jag tagit mig an har varit att hjälpa till med instuderingen av rollerna "Doolittle" och "Higgins" i MY FAIR LADY. Björn Kjellman har tills för bara några dar sen spelat Elizas pappa, ett inhopp för Magnus Uggla som varit sjukskriven. Ikväll gjorde han sin andra(!) premiär, nu som Professor Higgins. Det gick alldeles strålande och jag ska pyssla med annat.

Det händer att man knyter flera skådespelare till musikalrollerna här för att ha back-up inför en lång spelperiod. Som i det närmaste marinerad i My Fair Lady blev jag inte jätteförvånad när jag fick frågan om att vara stand-by Eliza. Sen i november har jag stått till förfogande, som en lyxig understudy som inte behövt vara understudy i vanlig mening, för en sån fanns redan. Skarpt läge för mig hade det blivit om det uppkommit en längre period med behov av alternerande eller övertagande av roll. Hade varit en DRÖM att spela med den här stjärnan!

Björn spelar 8 föreställningar som "Higgins" och vill du uppleva detta, vilket jag varmt rekommenderar är det 18, 19, 24, 25 april och 2, 4, 5, 15 maj som gäller.

Mitt fokus går nu över till den konsert jag, Gunilla Backman och Christopher Wollter ska göra på Klara Nätter. Det blir musik av vår älskade Stephen Sondheim. Premiär 11 maj!