I AFTON: LOLA BLAU

en kabaré av GEORG KREISLER

Musik och text: GEORG KREISLER
Svensk översättning: LARS SJÖBERG

Lola: ANNICA EDSTAM
Fröken Blau: MONICA MILOCCO

Musiker: PER LARSSON, JONAS FRANKE-BLOM, ERIK ROSENKVIST

Regi: HANS BERNDTSSON
Scenografi och Kostym: MATHIAS CLASON
Musikarrangemang: DAN BORNEMARK
Koreografi: MONICA MILOCCO och GUNILLA OHLSSON

PREMIÄR 30 MARS 2006 GÖTEBORGSOPERAN

"Lolas kabaré behåller greppet hela vägen - Annica Edstam framför Lolas kupletter med en artikulation och rytmisk spänst som bevarar varje stavelse av texten. Dessutom passar Annica Edstams stämma förträffligt Kreislers tonspråk och den finurliga melodiflätningen i Dan Bornemarks arrangemang. Samspråket mellan kapell och sångerska är av hög kabaréklass. Helheten är imponerande."
SvD

"Lysande artisteri i kabaré om ett livsöde - och den lysande sångskådespelerskan Annica Edstam ger med både sin apparation och föredömliga vokala artikulation drabbande gestalt och vibrerande närvaro åt den mångtydiga och motsägelsefulla överleverskan Lola Blau."
Hallandsposten

"Annica Edstam och Monica Milocco smälter samman till denna komplicerade personlighet på ett alldeles eget genialt och professionellt sätt utöver det vanliga. Annica Edstam rör sig smidigt som en panter och sjunger härligt fränt "
Borås Tidning

"Annica Edstams Lola är en vass och fräck feminist i raff-set och herrkostym. En paradroll för en driven musikalartist som Edstam."
GP

"En lysande liten föreställning. 
En kabaret som berör och rör om - Annica Edstam, vilken i rollen som Lola blir föreställningens sprakande medelpunkt. En medelpunkt som inte bara behärskar en rad musikaliska underhållningsgenrer utan också ger gestalten Lola en mycket sammansatt framtoning med värme, omtanke, aningslöshet, egoism, klarsyn, desperation och beslutsamhet. Hon har mycket att göra. Hon gör det kolossalt bra."
Bohusläningen

"I huvudrollen hittar sångerskan Annica Edstam och dansaren Monica Milocco ett samspel som övertygar från första stund. Sånger och dialog rymmer rappt ordvrängeri och brännande sanningar som Annica Edstam levererar rakt och självutlämnande, utan att efterfråga sympati eller medömkan. Ändå grips man ohjälpligt av hennes öde."
tidskriften Opera

"Genial tolkning med bett i replikerna-
Annica Edstam gör en genial tolkning med bett i repliken och stark karkaktär i sången. En mycket gripande föreställning där Annica Edstam och Monica Milocco verkligen ger allt!"
Sjuhäradsbygdens Tidning

"Nutidshistoria i glänsande kabaretform -
ett kärt återseende i tisdags när Annica Edstam, en av landets förnämsta musikteaterartister, stod på Stadsteaterns scen igen. Annica Edstam har en härlig röst och utstrålning. Lägger man till hennes intelligenta sätt att framställa judinnan Lola så hamnar hon högt på favoritlistan."
Falköpings Tidning