PASSION I HÖST

Så blev det officiellt, det där jag inte fick berätta men blev så upprymd av i mitten av oktober! Den 17 september i år kommer Stephen Sondheims PASSION att få sin efterläängtade Skandinavienpremiär! Det trodde man väl aldrig skulle hända? Men nu gör det det och det kan vi tacka regissören Staffan Aspegren för som är ny konstnärlig ledare för Kulturhuset Spira i Jönköping. Han och verksamhetschef Per-Ola Nilsson har tillsammans tagit detta modiga och passionerade beslut. Hatten av! Jag kommer att gestalta rollen jag aldrig trodde skulle komma på menyn, rollen som "Fosca". Känns som att vinna högsta vinsten i musikallotteriet!
https://www.smot.se/passion/

Musikalen PASSION av Stephen Sondheim och James Lapine hade premiär på Broadway 1994 och belönades med tre Tony Awards, bl a för bästa musikal. Jag gick andra året på Teater- och Operahögskolan då och loopade cd'n i veckor. Blev otroligt drabbad och förförd av detta mörka triangeldrama mellan den vackra "Clara", hennes älskare, den unge soldaten "Giorgio" och den sjukliga och djupt deprimerade kvinnan "Fosca" som blir besatt av honom.

Musikalen är baserad på Ettore Scola's film PASSIONE d'AMORE (Kärlekspassionen) från 1981 som i sin tur bygger på Iginio Ugo Tarchettis roman FOSCA från 1869. Utan tvekan kommer det här att bli den mest utmanande uppgift jag tagit mig an gestaltningsmässigt och inte minst musikaliskt. Regissör blir Victoria Brattström och musikalisk ledare och dirigent för Jönköpings Sinfonietta, Johan Siberg. "Clara" kommer att spelas av Mari Lerberg Fossum och "Giorgio" av Kalle Malmberg. Översättningen görs av Ulricha Johnson. Biljetter släpps den 15 februari! Skynda! Det här blir en unik upplevelse.